TERVETULOA VERKKOKAUPPAAN!

Herkullinen pääsiäisresepti: pitaleivät nyhtölampaalla

Mitäs tänä pääsiäisenä syötäisiin?  No, jos kaipaat jotain uutta ja erilaista pääsiäisen juhlapöytään, kokeile herkullisia nyhtölampaalla täytettyjä pitaleipiä! Tämän pääsiäisruoan voit tarjoilla helposti buffet-tyylillä ja jokainen vieras voi itse täyttää leipänsä omilla lempitäytteillä! Helppoa ja hyvää! 
Näin valmistat herkullisen nyhtölampaan:

Hauduta nyhtölihoja (esim. lampaan lapa ja/tai niska) 3 - 4 tuntia matalassa lämpötilassa. Haudutuksen jälkeen, irrota lihat luista. Mausta hyvin kypsynyt liha luomumausteilla: mustapippurilla, suolalla ja paprikajauheella.

Jos haluat lihasta oikein mehukkaan, laita nokare luomuvoita paistinpannulle ja lämmitä liha mausteiden kanssa pannulla! 
Tarjoile nyhtölammas tuoreksien ja tsatsikin kanssa pitaleivän välissä.

Voit myös halutessasi tehdä mehevät ja tuoreet pitaleivät itse! Näiden helppojen pitaleipien valmistukseen voi osallistua myös perheen pienimmät! 💛

Tarvitset:

2,5 dl vettä
0,5 - 1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
25 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 rkl öljyä
5 - 5,5 dl luomuvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta joukkoon jauhot ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa. Nostata taikina kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ne pyöreiksi lätyiksi. Anna taikinalättyjen nousta kunnolla,  jotta pitaleivät nousevat uunissa. Paista leipiä 250 asteessa uunin yläosassa n. 5 minuuttia. Leikkaa pitaleivät auki ja täytä ne herkullisella nyhtölihalla, kurkulla, tomaatilla, salaatilla, punasipulilla ja tsatsikilla! 

 

Iso kiitos resepteistä yhteistyökumppanillemme, Isokummun Luomulle.

Rentoa ja maukasta pääsiäistä! 💛

 

Jätä kommentti