TERVETULOA VERKKOKAUPPAAN!

Resepti: maukas punajuurilisuke joulupöytään

Joulu lähestyy ja on aika alkaa suunnittelemaan joulunpyhien menuuta. Olisiko tänä jouluna hyvä kokeilla jotain uutta reseptiä? Tämä herkullinen, alunperin puolalainen punajuurilisuke on täydellinen lisä joulupöytään. Kokeile rohkeasti uutta, sillä uusista tulokkaista voi muodostua uusia perinteitä! Katso ohje punajuurilisukkeeseen alta. 😊

Kaikki herkut joulupöytään Pohjolan lähiruoalta!

Punajuurilisuke valmistuu näistä raaka-aineista:

• 5 luomupunajuurta
• 1 keltasipuli, halutessasi voit lisätä myös valkosipulia
• 1 omena
• 3 tl omenaviinietikkaa
• 1 tl Harmaalan hunajaa
• 3 rkl öljyä
• mausteet: ripaus jauhettua kuminaa, chiliä, suolaa ja pippuria

Pese punajuuret huolellisesti, leikkaa paksut päät pois ja ripottele päälle öljyä. Laita punajuuret uunivuokaan ja kypsytä 190°C-asteessa noin tunnin ajan. Jäähdytä punajuuret paiston jälkeen, jonka jälkeen voit kuoria ja raastaa punajuuret karkeaverkkoisella raastimella.

Kuutioi sipulit, kuullota kahdessa ruokalusikallisessa öljyä, lisää sitten omena ja kuullota vielä hetki. Lisää paistettuun sipuliin ja omenaan raastettu punajuuri sekä teelusikallinen hunajaa, ruokalusikallinen öljyä ja kolme teelusikallista omenaviinietikkaa. Mausta seos suolalla, pippurilla, kuminalla ja chilillä. Sekoita kaikki hyvin ja hauduta vielä hetki uunissa.

Tähän täyteläiseen punajuurilisukkeeseen ihastuvat taatusti kaikki jouluruokailijat! Löydät ainesosat helposti Oulun kauppahallin myymälästä tai meidän verkkokaupastamme❤️

Voit tilata laadukkaat elintarvikkeet, luonnonkosmetiikan ja lemmikkituotteet suoraan omalle kotiovellesi perjantaiksi! Muistathan tilata keskiviikkoiltaan mennessä, jolloin tilauksesi ehtii saman viikon kuljetukseen. Toimitamme lähi- ja luomuruokaa Oulussa ja lähialueilla!

➡️ TÄSTÄ TILAAMAAN

Jätä kommentti