TERVETULOA VERKKOKAUPPAAN!

3 yllättävää faktaa terveellisestä ravinnosta!

Opiskelijan, niin kuin meidän kaikkien, on tärkeää huolehtia siitä, että jaksaa arjessa. Opiskelijaelämä voi olla välillä hyvinkin stressaavaa ja raskasta, kun tehtävää on paljon. Me haluammekin muistuttaa kaikkia, mutta erityisesti opiskelijoita siitä, kuinka suuri merkitys hyvällä ravinnolla on meidän jokaisen hyvinvointiin ja arjessa jaksamiseen! 
Hyvällä ravinnolla on vaikutusta tietenkin fyysiseen hyvinvointiin, mutta sen positiivisia vaikutuksia psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin ei tule aliarvioida! Huonon ravinnon on todettu olevan yksi suurimmista hyvinvointimme rajoittajista, jonka vuoksi on siis ensiarvoisen tärkeää pohtia omia valintojaan ja tehdä tarvittavia muutoksia.

Tiesitkö, että....

1. Oikeanlaisella ravinnolla voidaan vaikuttaa positiivisesti jaksamiseen ja pireyteen? Opiskellessa on tärkeää, että vireystila on hyvä, jotta jaksaa opiskella uutta! Pohdi siis, mitkä ruoat saavat sinut virkeäksi ja olosi hyväksi ja mitkä taas saavat olosi väsyneeksi?

2. Hyvä ruoka saa meidän kehomme, mutta myös mielemme hymyilemään! Hyvä ruoka ravitsee hyvin, mutta myös maistuu hyvälle ja saa meidät pirteälle tuulelle. Syöminen on monesti myös sosiaalinen tilanne, jolloin pidämme huolta ihmissuhteistamme. Mitäpä, jos siis menisit yhdessä opiskelukaverisi kanssa lounaalle etäkoulupäivän lomassa tai ottaisitte eväät mukaan keväiselle puistolounaalle?

3. Terveellinen ravinto voi auttaa myös keskittymisessä ja stressinhallinnassa. Muistathan siis ravita kehoasi ravinnolla, joka ei sisällä lisäaineita ja on tuotettu mahdollisimman luonnonmukaisesti! Stressin hallitsemiseksi, on tärkeää myös tasapainottaa opiskelua riittävällä unella ja mukavalla vapaa-ajan tekemisellä.

Mitä muita seikkoja tulisi muistaa, jotta opiskeluaikana jaksaa mahdollisimman hyvin? Kommentoi alas!

 

PS. Opiskelija-ale* -10 % Oulun kauppahallin myymälässä aina tiistaisin. Tervetuloa ostoksille!

 *alennus ei koske kananmunia eikä lihatuotteita

Linkkejä lähteisiin:

https://peda.net/p/Sampo%20Hakala/te1/rvto2

https://www.ruokavaliot.fi/hyvinvointi-alkaa-ravinnosta-ruoan-vaikutus-hyvinvointiin

Jätä kommentti