TERVETULOA VERKKOKAUPPAAN!

Miksi valita luomuliha markettilihan sijaan?

Meiltä kysytään hyvin usein lihan hinnasta. Miksi ihmeessä liha on kalliimpaa meillä kuin esimerkiksi lähikaupassasi, vaikka myymämme liha on tullut lähempää? Ymmärrämme hämmennyksen, sen vuoksi olemmekin keränneet tähän blogipostaukseen syitä, miksi luomulihaa kannattaa suosia ja erityisesti syitä, miksi siitä kannattaa maksaa enemmän!
Luomulihassa on enemmän ravinteita, koska eläin saa laadukkaampaa ravintoa. Eläimen hyvinvointi vaikuttaa siis suoraa sinun hyvinvointiisi.  Hyvinvoivasta eläimestä tulee laadukasta ravintoa ja toisinpäin. Eläimen elämä on aidosti parempaa luomutiloilla: niillä enemmän tilaa elää ja olla. Luomutiloilla eläimille taataan lajinomaisemmat elinolot ja näin eläin kokee vähemmän stressiä. Hyvinvointiin panostetaan siis rahallisesti, joka näkyy täten myös lopputuotteen hinnassa.
Tiesitkö muuten, että usein lähialueiden luomutiloilla kasvatetaan suomalaisia alkuperäiskarjoja? Ostamalla luomulihaa meidän kauttamme tuet myös näiden hienojen lajien säilyvyyttä ja lisääntyvyyttä. Luomutilalla karjan laiduntaessa kesäisin niityillä myös tärkeät hyönteis- ja lintulajit lisääntyvät lähiympäristössä. Niittylaidunnuksessa myös maaperä paranee ja elpyy ja sitä voidaan käyttää myöhemmin kelvollisena viljelysmaana. Tärkeiden niittykasvilajien monimuotoisuus pysyy ja säilyy Suomen luonnossa. Ostaessasi lähellä tuotettua luomulihaa lihankulutuksesi saattaa myös vähentyä, millä on positiivista vaikutusta ilmastolle.
Kuluttamalla laadukasta lihaa saat rahoillesi paremman vastineen. Ja mikä tärkeintä: laadukkaan lihan huomaat sen mausta!
Eli panostetaan laatuun ei määrään: eläimet, ympäristö ja ihmiset kiittää. 

Jätä kommentti