TERVETULOA VERKKOKAUPPAAN!

Uudet marjajauheet sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon!

Pohjolan lähiruoan myymälään ja verkkokauppaan on saapunut uusia lähi- ja luomuruokatuotteita! Uusimmat tulokkaat ovat Syötteen sieni ja yrtti Ky:n hillatäysjauhe ja karpalo-kuusenkerkkäjauhe. Marjajauheita voi käyttää monipuolisesti erilaisissa ruuissa. Parhaiten niiden maut tulevat esiin esimerkiksi jogurtin tai viilin kanssa, erilaisissa smoothieissa tai puurojen kanssa. Niitä voi käyttää myös koristamaan vaikkapa kakkuja ja jälkiruokia. 💚 

Katso alta käyttövinkit marjajauheiden käyttöön!
Marja-jauheet sopivat muun muassa riistaruokiin. Karpalo- ja puolukkajauhetta voit käyttää lihan tai kastikkeen maustamiseen. Smoothieen saat myös helposti lisäpotkua jauheista: lisää 1 tl marjajauhetta 2 dl:aan jogurttia, makeuta oman maun mukaan hunajalla, sekoita hyvin ja nauti kylmänä. Smoothiessa voit nesteenä käyttää esim. jogurttia tai kasvipohjaisia juomia kuten kaura-, soija-, kookos- tai mantelijuomaa. Marjajauhe tekee smoothiesta rikkaampaa, koska se imee nestettä.

PS. Vaelluksella voit tehdä smoothien marjajauheesta ja jogurttijauheesta lisäämällä niihin vettä ja ravistelemalla voimakkaasti.

Suolaisten ruokien ja välipalojen lisäksi marja-jauheet sopivat hyvin erilaisiin jälkiruokiin. Ripaus marjajauhetta jäätelön päällä antaa mukavan makusäväyksen ja kauniin värin pienelläkin määrällä. Voit käyttää sitä myös itsetehtyyn jäätelöön! 😊 Marjajauheista saa mukavaa vaihtelua myös muihin jälkiruokiin, kuten pannacottaan, jäädyikkeisiin ja mousseihin. Jauhetta voi käyttää jopa itsetehdyissä marmeladeissa!
 
​Marjajauheet sopivat myös leivontaan, koska ne eivät löysytä taikinaa tai latista leivonnaista! Jauheilla saat pienellä vaivalla erilaisia makuja esimerkiksi muffinssitaikinaan. Voit myös käyttää jauheita maustamaan ja värittämään juustokakkuja sekoittamalla jauhetta täytteeseen. Jauhe ei vetistä juustokakkua, koska se ei sisällä vettä. Täytteestä tulee kiinteämpää. Jauhetta voi myös ripotella valmiin kakun päälle koristeeksi. Ripottelussa voi käyttää sapluunaa tai kakkupaperia, siten saat kakun päälle kauniita kuvioita.
 

Kuumia juomia saat yksinkertaisesti sekoittamalla jauhetta kuumaan veteen ja antamalla sen maustua hetken. Makeutta voit säätää oman maun mukaan hunajalla. Sopiva annostus on noin 1 tl jauhetta 2 dl:aan vettä. Kuumiin juomiin sopivat erityisen hyvin karpalojauhe ja mustikkajauhe.
Lukuisat käyttövinkit tarjosi meille tuottaja, Syötteen sieni ja yrtti. 💚
Aiotko testata jotakin näistä käyttövinkeistä?

Jätä kommentti